AROMA FEST 2024 - Vrisnik, 15.10.2024. - Grohote 16.10.2024.

Datum objave:
10.10.2024
Kategorija:
Vijest
AROMA FEST 2024 - Vrisnik, 15.10.2024. - Grohote 16.10.2024.
No items found.

15. listopada u prostoru PZ Vrisnik na Hvaru i 16. listopada u Domu Kulture Grohote na Šolti održat će se ovogodišnje izdanje Aroma Festa. I ove godine u goste nam dolazi predavačica Mirela Ilenić koja će unutar programa održati predavanja o mogućnostima proširenja ponude proizvođača maslinovog ulja i eteričnih ulja.

U predavanju "Potencijal maslinovog ulja u kozmetičkoj industriji" istražit ćemo izuzetne mogućnosti primjene maslinovog ulja u kozmetičkoj industriji. Fokusirat ćemo se na njegove prirodne blagodati za njegu kože, uključujući hidrataciju, antioksidativna svojstva i sposobnost obnove kožne barijere. Razgovarat ćemo o globalnim trendovima u kozmetici i kako proizvođači maslinovog ulja mogu proširiti svoje poslovanje ulaskom na ovaj brzorastući tržišni segment. Cilj je osvijestiti važnost visokokvalitetnog maslinovog ulja kao ključnog sastojka u suvremenim kozmetičkim proizvodima.

Nastavljamo s predavanjem "Prirodna sredstva za čišćenje kućanstva: Potencijal korištenja domaćih eteričnih ulja" u kojem ćemo istražiti sve veći trend korištenja prirodnih sredstava za čišćenje u kućanstvima, s posebnim naglaskom na mogućnosti upotrebe eteričnih ulja iz domaće proizvodnje. Govorit ćemo o prednostima prirodnih sredstava za čišćenje u usporedbi s kemijskim alternativama, njihovom učinku na zdravlje i okoliš, te kako eterična ulja poput lavande, ružmarina, limuna i eukaliptusa mogu dodati vrijednost proizvodima. OPG-ovi će saznati kako se mogu pozicionirati na tržištu prirodnih proizvoda i iskoristiti rastuću potražnju za ekološki prihvatljivim rješenjima za čišćenje.

Iskoristit ćemo priliku i predstaviti mogućnosti financiranja projekata putem mjera iz naše strategije u novom programskom razdoblju s informacijama o nadolazećim natječajima, prihvatljivim ulaganjima, prihvatljivim korisnicima potpora, novostima u odnosu na prošlo programsko razdoblje i sl.

Podsjetimo, Aroma Fest LAG Škoji organizira već petu godinu za redom i namijenjen je svima koje zanima svijet aromatičnog i ljekovitog bilja kao važnog razvojnog resursa našeg podneblja s ciljem promocije proizvoda od aromatičnog bilja, povezivanja i jačanja kapaciteta uzgajivača aromatičnog bilja i proizvođača proizvoda od aromatičnog bilja. Ove godine posebno nas veseli što Aroma Fest po prvi put dolazi u goste i na Šoltu!

U nastavku donosimo satnicu događanja za oba dana festivala:

Pogledaj ostale vijesti